Thuisbezorgd, een vloek of een zegen

Bezorg platformen zoals Thuisbezorgd kunnen je veel omzet opleveren. Het is een makkelijke manier voor jouw restaurant om snel en veel potentiële klanten te bereiken. Echter, er zijn ook een aantal grote nadelen aan. Een daarvan zijn de hoge commissies die je per bestelling moet betalen. Deze commissie betaal je ook over bestellingen van trouwe klanten, keer op keer.

Daarnaast bouw je geen relatie op met jouw gasten en ontvang je nauwelijks data en inzichten om jouw restaurant en menukaart op te verbeteren. Iets wat essentieel is in de tijd dat concurrentie moordend kan zijn.

Wat is een goed alternatief voor Thuisbezorgd?

Er is een goedkoper en beter alternatief voor een Thuisbezorgd, namelijk gasten laten bestellen via Facebook Messenger of WhatsApp. Je bouwt een eigen bestelkanaal op, wat vooral voor herhaal bestellingen van trouwe gasten erg makkelijk kan zijn. Via onze chatbot, dat achter Facebook Messenger of WhatsApp hangt, gaat het laten bestellen en betalen volledig automatisch. Je hoeft als restauranteigenaar er dus niets voor te doen.

Jouw gasten kunnen een gesprek starten door een weblink te openen, of de QR code te scannen . Tijdens het gesprek zal de chatbot vragen wat jouw gasten willen bestellen. De gast betaalt via de smartphone. Wanneer een bestelling is betaald, wordt de bestelling doorgestuurd naar het kassasysteem en de gast krijgt een notificatie dat zijn bestelling eraan komt.

Het voordeel, het werkt voor bestellingen in het restaurant, afhaalbestellingen of bezorgingen.

Probeer de demo
Alternatief voor de bestelzuil
bestelzuil alternatief

Bestellen via een chatbot? Hoe werkt dat?

  • De gast ziet de QR code, scant het en kiest een messaging app zoals Facebook Messenger om met de chatbot te praten.

  • De chatbot praat met de gast, neemt de bestelling op en handelt de betaling af. Dit gaat volledig automatisch dus je hoeft er niets voor te doen.

  • Zodra de bestelling is betaald, wordt deze bestelling rechtstreeks naar de keuken of bar gestuurd. Wanneer er geen kassakoppeling is krijg je een heldere notificatie van iedere nieuwe bestelling.


Meer over hoe het werkt

Vragen? Mail naar info@tableduck.com of bel met +31(0)6 29 19 31 18