Bezorgsite voor bezorg & afhaalrestaurants nodig?

Een bezorgsite voor jouw bezorg & afhaal restaurant is een goed idee om meer te verkopen en dus meer omzet binnen te halen. Je geeft jouw gasten de mogelijkheid om rechtstreeks bij jouw restaurant te bestellen, zonder dat je daarvoor gebruik hoeft te maken van de dure bezorg platformen. Echter, de uitdaging van een bezorgsite is wel dat jouw gasten iedere keer keer naar de bezorgsite moeten gaan. Terwijl een app van een bezorg platform binnen een klik is geopend.

Moet ik dan een bezorg app voor mijn bezorg & afhaal restaurant? Nee, want een app moet worden gedownload en dat blijkt vaak een te grote drempel te zijn. Wat is dan wel een goede oplossing voor jouw bezorg & afhaal restaurant?

Bestellen via Facebook Messenger of WhatsApp

Een goed alternatief voor een bezorg website is gasten laten bestellen via Facebook Messenger of WhatsApp. Bij Table Duck hebben we een chatbot ontwikkeld die volledig automatisch het gesprek met jouw gasten aangaat via bijvoorbeeld Facebook Messenger. Betalen gaat via iDeal of creditcard en bestellingen worden rechtstreeks de kassa ingeschoten.

Voordelen van een chatbot ten opzichte van een bezorg website:

  • Het is simpel en intuïtief in gebruik. Je kunt vertellen wat je wilt laten bezorgen via chat of voice.
  • Je hoeft niet naar een bezorg website te gaan of een bezorg app te downloaden.  De chatbot maakt gebruik van bestaande messaging platformen zoalsFacebook Messenger, Twitter en Telegram.
  • Je kunt makkelijk (promotionele) berichten terug sturen om herhaal bestellingen te triggeren. Bijvoorbeeld “Het is weer vrijdagavond, wil je je favoriete pizza weer opnieuw bestellen?”

Daarnaast is de chatbot volledig in jouw huisstijl zodat het goed aansluit bij jouw restaurant concept.

Alternatief voor bestelapp

Waar moet je aan denken bij het opzetten van een eigen bezorgkanaal?

Of je nu kiest voor een bestel chatbot zoals de onze, een bezorg website of een bezorg app, het is belangrijk om na te denken hoe je gasten laat weten dat ze rechtstreeks bij jouw restaurant bezorging of afhaal kunnen bestellen.

Bij Table Duck helpen we je om de bezorg chatbot te promoten. Dat kunnen we op verschillende manieren doen. Denk hierbij aan instore promotie materiaal of flyers bij ieder bezorg of afhaalbestelling. Maar denk ook aan advertenties via Google of Facebook, die gericht zijn op alleen mensen in de buurt van jouw restaurant. Hier vind je meer informatie over hoe wij je helpen de bestel chatbot te promoten.

Geïnteresseerd in een chatbot voor jouw restaurant?

Probeer onze demo en ervaar zelf wat een chatbot kan doen voor jouw restaurant.Probeer de demo