Horeca bestel app iets voor in jouw horecazaak?

Het inzetten van een horeca bestel app is een goede manier om de gastvrijheid en de omzet te verhogen. Gasten hoeven niet meer te wachten om hun bestelling te kunnen plaatsen, ze kunnen hun bestelling direct doorgeven via een horeca bestel app.

Het nadeel van een horeca bestel app is dat gasten de app moeten downloaden. Je ziet vaak dat het downloaden van een app een drempel is waardoor een horeca bestel app niet goed tot zijn recht komt.

Is er een beter alternatief voor een horeca bestel app?

Er is een beter alternatief voor een horeca bestel app, namelijk een horeca chatbot. Door gebruik te maken van Facebook Messenger of WhatsApp, hoeven jouw gasten niets meer de downloaden. Daarnaast kun je veel makkelijker promotionele berichten terugsturen waardoor je de omzet per gast nog verder omhoog kan brengen. Gasten betalen direct via de chatbot waardoor je ook geen omzet meer mis loopt van weglopers.

Een chatbot? Hoe werkt dat?

Jouw gasten kunnen een gesprek starten door een weblink te openen, de QR code te scannen of de NFC tag te gebruiken. Tijdens het gesprek zal de chatbot vragen wat jouw gasten willen bestellen.

De gast betaalt via de smartphone. Wanneer een bestelling is betaald, wordt de bestelling doorgestuurd naar het kassasysteem. De gast krijgt een notificatie dat zijn bestelling eraan komt.

Probeer de demo
Alternatief voor de bestelzuil