Tablet menukaart voor in de horeca

Een tablet menukaart in jouw horecazaak kan je veel voordeel opleveren als horecaondernemer. In dit digitaal tijdperk is iedereen online, ook jouw gasten. Waarom zou je daar geen gebruik van maken?

Wat is een tablet menukaart voor de horeca?

Een tablet menukaart voor de horeca is eigenlijk wat het woord als zegt, een menukaart op een tablet. Vaak kunnen gasten er direct mee bestellen en betalen.  Je hoeft zo geen bestelling meer op te nemen, of de rekening te komen brengen. Het scheelt jou en jouw personeel tijd en dus geld. Daarnaast voorkomt het dat mensen weglopen omdat het te lang duurt. Een tablet menukaart zorgt er dus ook voor dat je geen omzet meer misloopt.

Een tablet menukaart of een chatbot?

Het nadeel van een tablet menukaart voor in de horeca is dat je tablets moet aanschaffen en dat kost geld. Daarnaast zijn tablet niet altijd even hygiënisch en zijn tablet menukaarten diefstal gevoelig. Er zijn alternatieven, namelijk gasten laten bestellen via hun eigen smartphone. 

We hebben een chatbot ontwikkeld dat bestellingen kan opnemen Facebook Messenger of WhatsApp. Dit gaat via ie volledig automatisch het gesprek met jouw gasten aangaat. Bestellingen worden rechtstreeks de kassa ingeschoten.

Voordelen van een chatbot:

  • Het is simpel en intuïtief in gebruik. Je kunt vertellen wat je wilt bestellen via chat of voice.
  • Je hoeft er geen app voor te downloaden zoals vaak bij een bestel app.  De chatbot maakt gebruik van bestaande messaging platformen zoals Facebook Messenger, Twitter en Telegram. Eenmaal een berichtje gestuurd, dan hoef je ook niet meer de QR code te scannen.
  • Door bestaande messaging platformen te gebruiken, kunnen gemakkelijk (promotionele) berichten terug worden gestuurd om nieuwe bestelling op te nemen.

De chatbot is volledig in jouw huisstijl zodat het goed aansluit bij jouw horeca concept.

Probeer de demo
Alternatief voor een horeca bestel app

Hoe je gasten kunt laten bestellen

Tafel service

In jouw restaurant kunnen bestellen en betalen zonder bediening.

Bezorging

Als je de hoge commissies van de bezorg platformen niet meer wil betalen.

Afhalen

Gasten gemakkelijk een pre-order laten plaatsen en ophalen.

Room service

Niet meer hoeven bellen met de receptie maar simpel via de chatbot een maaltijd bestellen.

Een chatbot? Hoe werkt dat?

Jouw gasten kunnen een gesprek starten door een weblink te openen, de QR code te scannen of de NFC tag te gebruiken. Dit werkt vergelijkbaar als een bestel app voor in de horeca. Echter, als een gast een gesprek heeft geopend, hoeft de gast voor een tweede bestelling niet meer de QR code te scannen. Tijdens het gesprek zal de chatbot vragen wat jouw gasten willen bestellen.

De gast betaalt via de smartphone. Wanneer een bestelling is betaald, wordt de bestelling doorgestuurd naar het kassasysteem. De gast krijgt een notificatie dat zijn bestelling eraan komt.

Probeer het uit